Schönbrunn

Schönbrunn kastély - Bécsi éjszakák blog

Ma egy újabb nevezetességről írok, a Schönbrunn kastélyról. A kastély Schönbrunnban talán egész Ausztria egyik leghíresebb nevezetessége, s egy olyan monumentális látnivaló, amit mindenkinek meg kell látogatnia egyszer az életben.

Schönbrunn

A Schönbrunn az Osztrák-Magyar Monarchia kastélyának épült, s már a 17. században elkezdték építeni. Teljes egészében 1780-ra készült el, azóta kisebb felújításokat leszámítva, nem változtattak a felépítésén.

Az épületben 1400 szoba található, s előtte hatalmas kert, melynek sövénylabirintusában órákig bolyonghatunk. A kertet természetesen csodás virágos és bokrok is ékesítik.

Látogatók

A Schönbrunn épületét évente nagyjából másfél millió turista látogatja, az előtte található kertet pedig több mint ötmillióan. A látogatók sokasága ellenére az egész komplexum jól karban van tartva és rendkívül tiszta.

Stílus

A kastélyt látványosságnak építették, hiszen nem csak a császári család szálláshelyéül szolgált, hanem reprezentációs célokat is, számos rendezvényt és ünnepséget tartottak a falai között.

A belsőépítészet stílusai között megtalálható a barokk, a rokokó és a biedermeier is, melyek nagyon jól kiegészítik egymást.

Császári lakosztályok

A Schönbrunn nyugati szárnyában, az első emeleten található I. Ferenc József, illetve Erzsébet császárné lakosztálya, míg a keleti szárnyban Mária Terézia, Ferenc Károly főherceg, illetve Zsófia főhercegné kaptak helyet.

A megtekinthető szobák és helyiségek többsége a császári lakosztályok közül kerül ki, míg a Schönbrunn egy részében önkormányzati bérlakásokat alakítottak ki.

Bar Schönbrunn

Érdekesség, de teljesen jól illik a blog profiljába a Bar Schönbrunn, melyre a Google segítségével találtam rá, amikor ehhez a bejegyzéshez kerestem anyagot.

A Bar Schönbrunn is a 12. kerületben található és gogo lányokkal és sztriptízzel várja a vendégeit. Bár még sohasem látogattam meg, a weboldala alapján érdekes hely lehet, s szerintem még bővebben írok majd róla egy külön bejegyzésben.

Alább beszúrok pár képet is, mind a Bar Schönbrunn honlapjáról véve, gondolom ti is inkább nézegettek gogo girl képeket, mint a kastélyt még 30 nézőpontból.

Bar Schönbrunn - Bécsi szexmunka, erotikus munka BécsbenBar Schönbrunn - szex Bécsben, bécsi kurvák, prostituáltak Bécsben

A közeljövőben remélhetőleg még több időm lesz, így szeretném elkezdeni az általam ismert, vagy hallomásból ismert nightclubok ismertetését, úgyhogy érdemes lesz visszanézni!

Advertisements
Previous Post
Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s