Albérlet Bécsben

Bécsi albérlet

Aki Ausztriában szeretne dolgozni, annak az egyik legfontosabb dolog egy jó Albérlet Bécsben. A bécsi albérletek ugyanúgy mint Budapesten, több kategóriába oszthatóak, s mivel már írtam egy előző bejegyzésben pár dolgot ezekről, így most újabb gondolatokat szeretnék hozzáfűzni.

Albérlet Bécsben

A legfontosabb, hogy senki ne induljon el pénz nélkül Bécsbe, mert nem biztos, hogy egyből állást kap, vagy még rosszabb, hogy 100%-ban ki is fizetik, s nem használják ki a tapasztalatlanságát.

Bécsi albérlet keresésekor érdemes felkeresnünk azt a kerületet, ahol lakni szeretnénk, és ott körbenézni. Majdnem minden helyen vannak nyilvános hirdetőtáblák, ahová a bérbeadók kirakják a saját hirdetésüket.

Érdemes körbenézni a helyi szupermarketekben, a Spar, a Billa és az Aldi is fenntart hirdetőtáblát a bejárat melletti falakon.

Bécsi lakások

Érdemes kihasználni a közösségi hálózatok szolgáltatásait is, így körbekérdezni a Facebookon, vagy Google+ oldalain, hátha valamelyik ismerősünknek, vagy azok ismerősének van bécsi ismerőse.

Aztán a következő megoldás a Google, itt csak be kell írnunk hogy bécsi albérlet, és máris kapunk egy csomó találatot, melyet csak végig kell böngésznünk.

Bécsi albérlet

Kerületek

Valószínűleg, ha először kerül ki valaki Bécsbe, akkor pénztárcától függően egy külső, rosszabb kerületben kap lakást. Ezt saját példából tudom, hiszen kiköltözés után és is megküzdöttem azzal, hogy megfelelő albérletet találjak.

Ami a legkellemetlenebb, hogy a külvárosban nagyon sok bevándorló él. Ezek közül még a románok, bulgárok is gázosabbak, nem beszélve ha esetleg az ember török, ukrán, vagy orosz szomszédokat fog ki. Az afrikaiakat meg már nem is említve.

Aranyszabály, hogy sohase bízzunk meg ismeretlenben, na ez Bécsben hatványozottan érvényes. Itt elég csak elköpnünk, hogy éppen van nálunk egy kicsit több pénz, s ha egy rosszabb környéken vagyunk, akkor hazafelé fejbe vernek, s jó eséllyel az albérletet is kipakolják. A kipakolást saját szememmel láttam, egy ismerősnél még a szőnyeget és a falon lévő értéktelen képet is elvitték.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadjátok, akkor jó eséllyel össze tudtok szedni annyi pénzt, hogy el tudjatok költözni már egy jobb környékre. Ehhez érdemes igénybe venni a már régebb óta Bécsben élő magyarok segítéségét, ismerettségét is.

Advertisements
Previous Post
Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s