Bécsi pubok

Bécsi pubok

Már írtam jó néhány bécsi pubról, most újabbakat szeretnék bemutatni. Ezek azok a helyek, amiket úgy tudok ajánlani, hogy oda bármikor, bárki be tudjon ülni.

Fischer Brau

A Fischer Brau Bécs 19. kerületében található, s híres a saját, jó minőségű és ízletes söréről. A Fischer’s Sommerbier 3,7%-os alkoholtartalmú és 3, 4 és 5 decis kiszerelésben érhető el. Az ára egész barátságos, a fél liter házi sör 3,60 euróért kapható a helyszínen.

Az első adag sört amúgy még 1985-ben csapolták a helyszínen, de a recept az 1500-as évekből származik. A ház jele, a vörösben pompázó hal minden termékükön jelen van.

A ház híres arról, hogy a helyszínen mindig kellemes zene szól, sőt, saját CD-t is kiadtak, mely Die Fischer Brau – Jazz Live CD néven 14,50 euróért megkapható.

A helyet mindenkinek csaj ajánlani tudom, mert rendkívül hangulatos, ki ne hagyjátok, ha huzamosabb ideig Bécsben tartózkodtok!

7 cocktails

A 7 cocktails Bécs egyik felkapott koktélbárja, ahol nagyon sok, ahogy emlékszem kb. olyan százféle koktél kapható. A berendezése visszafogottan elegáns, ami azt jelenti, hogy nem nyakkendős-öltönyös hely, de azért nem is rövidnadrágban járnak oda az emberek.

A törzsközönséget az a fiatal harmincas korosztály adja, aki szeretne hasonlóan jómódú emberekkel ismerkedni. Ennek megfelelően az árak is közepes szinten mozognak, egy koktél 10 eurónál kezdődik. Megtalálható itt minden ismert koktél, a Bloody Mary, a Pina Colada, a Tequila Sunrise, hogy csak a legkommerszebbeket említsem. Természetesen vannak ezeknél sokkal drágább koktélok is, de ezeket igazából ki kell próbálni a helyszínen, leírni nem sok értelme van.

Ezt a helyet azoknak ajánlom, akik egy kicsit puccosabb helyre szeretnének betérni.

Charlis P’s

A mai bejegyzésem utolsó szereplője a Charlie P’s Irish Pub, mely a 9. kerületben található. Ez a hely egy igazi, autentikus ír pub, ahol jófajta söröket és nagyon kellemes hangulatot találhatunk.

Ide mindenképpen érdemes betérnünk, ha ír és brit sörkülönlegességeket keresünk, mert azok itt nagy mennyiségben fellelhetőek. Így a Snakebite, a Strongbow, a Hoegaarden, a Budweiser, a Fullers, a Kilkenny és a Guiness. Az árak is barátságosak, hiszen ezen sörök 3 decis változatban kb. 3,5, míg fél literes kiszerelésben olyan 5 euró körül kaphatóak.

Természetesen akit nem érdekel a sör, az is megtalálja a számítást, hiszen nagyon sokféle rövidital és bor is kapható, de szerintem egy ír pubba az ember sörözni menjen, ne viszkizni.

Ha tetszik a bejegyzés, akkor megint megpróbálok majd még több jó helyet összeszedni, hogy legyen egy kis útmutató a neten magyarul is a legjobb bécsi helyekre.

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s