Steirereck

Steirereck terasz

Ma a Steirereckről, Ausztria és a világ egyik legjobb étterméről szeretnék írni, melynek tulajdonosa a Reitbauer család. Minőségét jól jelzi, hogy a Michelin 2 csillagot adott neki, a másik nagy étterem-minősítő, a Gault Millau 19 pontra értékelte a 20-ból, de a 20-at sohasem osztják ki, így gyakorlatilag ott is a legmagasabb osztályzatot kapta.

Felszolgálók

Az étteremben kb. 20 fős személyzet dolgozik, a többségük fiatal férfi és nő, akik több nyelvet is beszélnek. Két, egy első és hátsó terasz tartozik a helyhez, s általában olyan 80-100 vendég az állandó létszám.

Ételek

Steirereck asztal

Ha menüt választunk, akkor öt, vagy hatfogásos menük közül választhatunk, borral, vagy bor nélkül, illetve a’la carte is megvacsorázhatunk.  A fogások szervírozásakor külön kis kártyákon jelenítik meg a vendég által választott étel leírását, a megfelelő nyelven.

Néhány jellemző fogás: Borjú bríz szardíniával, rókagombával és hólyagos habszekfűvel; Marinált libamájas vargánya tengeri hínárral; Mini articsókával szervírozott konfitált kecsege, persalgoval és hársvirággal; Mangalica tormával; Balin ropogósan, periconnal és citrommal; Serpenyős skorpióhal, grillezett kagylóval és paradicsommal; Naspolya juhtúrós és tamarindos tortácskákkal; Grillezett marha pasztinák és brokkoli ágyon; Citromfüves rebarbara túrógombóc körítéssel; Csokoládésaláta.

Különlegességek

Az étteremben extra fogásként választható a szivar is, melyet külön pincér gyújt meg, s helyez a szivartartóra, természetesen nem a száját használva a meggyújtáshoz!

A mosdó retró kialakítású és fantasztikusan tiszta, külön ügyelnek arra, hogy rendszeres időközönként patyolat tisztára takarítsák a mellékhelyiséget. A hosszabb étkezések után a vendégeknek jéghidegre hűtött törülközőkkel kedveskednek, melyek kellemesen le tudják hűteni az étkezés alatt bemelegedett testrészeket.

Steirereck pincér

Árak

Egy hat fogásos menü, ha bor nélkül kéri a vendég, olyan 100 euró környékén kezdődik, ezzel teljesen versenyképes árat szolgáltatva a budapesti alternatíváknak. A 2 Michelin csillag garantálja a színvonalat még akkor is, ha a Michelin ma már kivonult Ausztriából.

A borok különböző árazásúak, ezeket aktuálisan mindig a borlapon lehet megtekinteni. Természetesen a Steirereck elfogadja a hitelkártyánkat is, így nem kell készpénzzel kiegyenlíteni az ott tartózkodásunk árát.

Elérhetőségek

Az étterem a 3. kerületben, az Am Heumarkt 2A cím alatt érhető el. Hétköznaponként ebédidőben, fél 12-től fél 3-ig, illetve fél 7 után fogadja a vendégeit.

Advertisements
Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s