Prater

A Prater éjjelA múltkori, komolyabb témák után most egy könnyedebb témáról írnék, a bécsi Pratert mutatnám be. A Prater Bécs egyik nevezetessége, mely a II. kerületben, Leopoldstadtban található.  Eredetileg az itt található parkot nevezik Praternek, de a köznép inkább az annak sarkában lévő vidámparkra használja ezt a nevet.

Óriáskerék

A Praterben található Bécs egyik leghíresebb szimbóluma, a több mint 60 méter magasságba felrepítő Óriáskerék, melyet az 1800-as évek végémn építettek fel. Be kell vallanom, hogy komoly gyomor kell hozzá, legalább is én a tériszonyommal végig keményen kapaszkodtam, így sajnos szinte alig láttam valamit az elém táruló látványból.

Prater Óriáskerék

Eisvogel

Az Eisvogel az egyik legjobb bécsi kisvendégló, mely ugyanígy a Prateren belül érhető el. Igazi, echte bécsi ételeket kínál, s mivel már több mint 200 éve fenn áll, így Bécsben mindenki ismeri a nevét. Az ételek tényleg nagyon finomak, az árak simán vállalhatóak, s ha ide ellátogatunk, akkor mindenképpen érdemes megkóstolni a Bécsi szeletet és a Gőzgombócot. Az előbbi nekem mondjuk már Magyarországon is nagy kedvencem volt, s szerencsére erről itt, Bécsben sem szoktam le, úgyhogy ha valamihez értek, az a Bécsi szelet! 🙂

Prater Eisvogel

Vidámpark

Nem szeretném befejezni ezt a bejegyzést anélkül, hogy bővebben nem írtam magáról az egész Vidámparkról. Magában a vidámparkban majdnem 300 féle szórakozási lehetőség található, a területre egy korhűen berendezett, 1800-as évekbeli részen keresztül juthatunk el.

Természetesen a fő attrakciók közé tartozik pl. a Fekete Mamba, mely felemeli a magasba a szórakozókat és ott megpörgeti őket. Ezt 80 km/h sebességre állították be, így igazáb durván lehet érezni a centrifugális erő változásait.

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s