Bécsi kávézók

Kávé

Nemrégiben a bécsi kávéspecialitásokról írtam, ma néhány híresebb, vagy közkedveltebb kávézót szeretnék bemutatni, hátha ti is kedvet kaptok beülni valamelyikőjükhöz.

Café Hawelka

Café HawelkaA Café Hawelka híres bécsi kávéház, ahová már több mint egy évszázada járnak a helyi szellemi élet képviselői, írók, színészek és barátaik.

A helyen jól érződik a múlt, ide akkor érdemes beülni, ha el szeretnénk csípni egy kicsit Bécs békebeli hangulatából, meginnánk egy kávét a barátnőnkkel, vagy a barátokkal, s közben csendesen eltársalogni, vagy elmeditálni, ha éppen magunk vagyunk.

A hely a Stephansdom mellett található, a régi bécsi városrészben. A pontos címük Dorotheergasse 6, hétfőtől szombatig elérhetőek, 10 és éjjel 2 óra között.

A kávézóban wifi internet is hozzáférhető a vendégek számára.

Café Museum

Café MuseumCafé Museum egy hangulatos kávézó. vöröses-barnás belsővel, nagy retró tükrökkel a plafonon. Ez a kávézó is annak köszönheti a nevét, hogy számos művész törzshelyéül szolgált az elmúlt 100 év során, köztük olyan osztrák hírességnek, mint Gustav Klimt.

Néhány évvel ezelőtt egy nagyobb felújítás-átrendezés során visszaállították a kávézó 1930-as évekbeli stíluisát, s kitiltották a dohányosokat is. Azóta egy sokkal tisztább és kellemesebb kávézó várja a vendégeket, ezt személyesen is meg tudom erősíteni.

A Café Museum különteremmel is rendelkezik, ahol rendszeresen üzleti találkozókat rendeznek, a kávéház nem hangos, így nem zavarja a munkát. Aki csak magában szeretne dolgozni egy jó kávé mellett, az megteheti, hiszen itt is elérhető a Bécs-szerte már szinte alapnak számító wifi, így könnyen elérhetjük a neten tárolt dolgainkat.

A kávézó pontos címe az Operngasse 7, s minden nap reggel 8-tól éjfélig várja vendégeit.

Kleines Café

Kleines CaféA Kleine Café a Stephansdom mellett nem messze, 5 perc sétányira található, a Franziskanerplatz 3 szám alatt. Maga a kávézó is egy csodálatoks kis zug, de ami nagyot dob rajta, hogy ki lehet ülni eléje, s a szabadban elfogyasztani a rendelésünket.

Ennek megfelelően szerintem nem annyira alkalmas munkára, inkább erre járva egy kis pihenőt érdemes tartani náluk. Ha mégis be akarunk menni, arra figyelnünk kell, hogy nem mindig lesz helyünk, s esetlegesen sokat kell várni, míg bejuthatunk magába a kévázóba.

Sajnos wifi ezen a helyen nem elérhető, gondolom ezzel is inkább azt kívánják ösztönözni, hogy fogyasszunk és ne órákat bújjuk a netet, a Kleines Café naponta reggel 10-től éjjel 2-ig tart nyitva.

Advertisements
Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s