Megélhetés Bécsben II.

Na akkor folytatnám a múltkori témát a bécsi megélhetésről, a bécsi árakról.

Szolgáltatások

A szolgáltatások széles köre elérhető itt, s számos bécsi ki is használja ezeket. Az mondjuk eléggé vicces, hogy ha az ember már itt él egy kis ideje, akkor Ő is elkezdi használni ezeket a szolgáltatásokat, mert egyrészt jó időtöltésnek, jó kikapcsolódásnak, s egyáltalán nem kerülnek annyiba, hogy ne fusson rá a fizetésből.

A leggyakoribb szolgáltatások, melyeket elég sokan használnak pl. a fodrászat, manikűr-pedikűr, műkörmös, masszázs, szauna, konditerem, s mindenféle más sportok és egészséggel kapcsolatos szolgáltatások. Érdemes kihasználni a kedvezményeket, s itt nem csak az olyan kedvezményekre gondolok, mint a diák kedvezmény, hanem azokra is, amelyeket egyes szolgáltatók a másik szolgáltatóval együtt kínálnak, ezeket is mindenfelé megtalálni.

Albérlet Bécsben

Albérletként apartmanokat lehet kibérelni, míg a város széle felé haladva már házakat is kapni albiként. A bérleti díjakat általában négyzetméterre vetítve számolják ki, ez azt jelenti hogy általában az összes háztulajdonos tudja, hogy az Ő kerületében, környékén mennyiért mennek el az albérletek négyzetméterenként és így ki tudja számolni azt, mennyiért adja ki az apartmant.

Ha valaki rövidebb távra érkezik, akkor nyilván szállodában érdemes megszállnia, bár itt a 3 csillagos szállodai szoba egy napra 50 és 80 euró közötti mozog, az egyel jobb kategória pedig olyan 100 euróba kerül. Persze vannak 5 csillagos szállodák is, de ezekről nem sokat tudok, meg különben is, valószínűleg aki ilyen helyeken száll meg, azt nem fogja érdekelni az ár.

Szállás Bécsben

Advertisements
Next Post
Leave a comment

1 Comment

  1. Egy kis összefogalaló « Bécsi éjszakák

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s