Bécsről

Visszaolvasgattam az előző bejegyzéseimet, és most vettem észre, hogy magáról Bécsről még nem is írtam semmi bővebbet.

Nos, Bécs 23 kerületből áll, s ezeknek is van nevük, így könnyebben azonosíthatóak. A város közepe a történelmi Belváros, az Innere Stadt, itt kb. akkora gazdagság és pénz koncentrálódik, mint Budapesten az V. kerületben. Mellette található még a Leopoldstadt nevű 2. kerület, ami szintén a legjobb kerületek közé tartozik.

Nos, ha az embernek van egy kis pénze és igazán szórakozni vágyik, akkor ezekbe a kerületekbe látogat el. A közbiztonság itt kimagasló, alig látni kéregetőt, koldust, mert ezeket rövid időn belül könyörtelenül eltávolítják.

Mindenhol pubok, bárok, nightclubok és diszkók találhatók. A legtöbb hely rendelkezik kiülős lehetőséggel, terasszal, vagy kitett asztalokkal is. Az árak persze magasak, de Ausztriában dolgozva azért az ember jobban megengedheti magának ezeket, mint Magyarországon a Budapest belvárosi árakat.

Talán még érdekességként meg lehet említeni, hogy a bécsi irányítószámok is négy számjegyűek és 1-es számmal kezdődnek, majd ezután a következő két szám a kerület száma, épp úgy, mint Budapesten 🙂

Advertisements
Previous Post
Next Post
Leave a comment

1 Comment

  1. Egy kis összefogalaló « Bécsi éjszakák

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s