Ottakringer

Mint pár napja mondtam, szeretnék írni az Ottakringer sörről. Ez egy igazi bécsi sör, itt mindenfelé ezt lehet kapni. Az íze kicsit hasonlít a magyar ászok sörökhöz, de inkább a német sörökhöz lehet hasonlítani, mert keserűbb, erősebb. Kb. olyan, mint a Kaiser sör, az is viszonylag keserűbb és eléggé erős.

Az Ottakringert Bécs egyik kerületében, Ottakringben gyártják, és az osztrákok nagy becsben tartják, mert már az 1800-as évek óta gyártják és fogyasztják. Az egyik ismert termékük a Radler, a citromos sör, melyet mi már Magyarországon akkor is ittunk, amikor a magyar sörgyárak még nem álltak elő gyümölcsizű sörökkel. Kövezzetek meg, de elég gyakran iszok citromízű sört, mert szerintem a citrom és a sör íze frankón összepasszol.

Most ha beszúrom az Ottakringer logóját ide, valószínűleg mindenki bólogatni fog otthon, hiszen Magyarországon is sok helyet látni ezt a jelképet:

Ami az árakat illeti, az nem túl drága, egy fél literes Ottakringer Helles boltban 1 euró körül van, szórakozóhelyeken, kocsmákban 3-6 euró között. Persze ez a sör is itatja magát, de kellemesen eltelít, s ha az ember okosan issza, akkor a másnapja sem lesz túl húzós.

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

1 Comment

  1. Egy kis összefogalaló « Bécsi éjszakák

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s